ASZTROLÓGIA
***
Copyright Kozmosz '2000
Metamorfózis avagy Plútó tranzitja az Aszcendensen
       
Plútó áthaladásai a képlet egy érzékeny pontján hatásukban olyanok, mint egy úthenger, mindent szétrombolhatnak vagy helyükről elmozdíthatnak. A Naprendszer utolsó bolygója közel 250 év alatt járja be a zodiákus teljes ciklusát, ezért aztán a szülött egy-egy életterületét akár több évtizedig is érintheti. Plútó tranzitjai szélsőségesek, ha negatívan próbáljuk megélni, akkor a pusztítás hatalmas lehet, bensőnkből a legprimitívebb állati ösztönöket képes előcsalogatni. Aki pozitívan igyekszik megélni, annak életében azonban fantasztikus átváltozás mehet végbe, olyan belső energiaforrások kerülhetnek felszínre, amelyekkel a szülött képes teljesen átalakítani saját életét.

Amikor a Plútó tranzitja az Aszcendensünket érinti vagy az I.házunkon halad, szenvedélyek viharait élhetjük át. Egy energiahullám magával ragad minket az erőteljes érzelmek mentén. Sokkal erősebbnek érezzük magunkat, határozottabbnak, tettre készebbnek, kockázat vállalónak. Lerázzuk magunkról a megfeneklett részeinket, melyek eddig jellemeztek bennünket, és elhatározzuk, hogy valami kiemelkedő dolgot akarunk megvalósítani a munka, az érzelmi életünk vagy egészségügyi állapotunkkal kapcsolatosan. Ez az energia rendkívül fontos lehet elsősorban olyan tevékenységeknél, ahol vállalkozói kockázatvállalásra van szükség, hogy létrehozzunk valamit a semmiből, például egy kereskedelmi ipari vagy kézműves céget. Ahhoz, hogy ezt megtegyük szilárd meggyőződéssel kell rendelkeznünk, hogy határaink tágabbak, sőt egy ilyen bolygó-áthaladás alkalmával egy kicsit beképzeltek is vagyunk, ami persze nem árt ezekben a helyzetekben. Sőt, ezekben az években energiánk folyamatosan dagad, és ha versenysportolók vagyunk akár csúcsokat is dönthetünk. Ezzel párhuzamosan nagymértékben megnő a szexuális potenciánk (férfiak részéről) illetve látványosan nő a szexuális vágyunk (nőknél).

Természetesen a tranzit értelmezésénél figyelembe kell venni az alany korát is, nem felejtve, hogy egy ilyen áthaladás eltarthat akár 30-40 vagy még több évig, és ha az illető már középkorú, amikor ez a hatás bekövetkezik, akkor a szülött éveihez mérten kell súlyozni a fent említett hatásokat.

A kortól függetlenül azonban a tranzitot kísérheti egy olyan életperiódus, amikor nagyon vonzódhatunk mindenféle okkult, spirituális dolgokhoz, érdekelhet a bűnözés és sokat olvashatunk krimi és rém regényeket. A nagyon érzékeny egyéneknél előfordulhat érzékszerven túli érzékelés (ESP) úgy mint: figyelmeztető előérzetek, telepátia, víziók, látomások.

Ha a bolygóáthaladás diszharmónikus, negatív módon jön létre (és itt nem kell félnünk hogy leírjuk és kimondjuk ezt a szót, még ha a modern demagógia arra is kényszerít minket, hogy a vakokat nem látóknak, a mozgássérülteket handikeppel, a tolvajokat pedig kevés tisztességgel rendelkezőknek nevezzük, stb.) akkor bizony egy nagyon nehéz évekkel teli ciklus veheti kezdetét, olyan évek következhetnek amelyeket a szorongások, a lidércnyomások, a félelmek, a neurózis minden fajtája, az öncsonkítás, a mazohizmus, a pusztítás és az önpusztítás jellemeznek. A legsötétebb gondolatok uralkodhatnak el rajtunk, oly mértékben, hogy akár saját magunk elpusztításához vezethetnek. Öngyilkossági szándék kísérletek, melyeknek többé kevésbé tudatában vagyunk. Saját érzelmi életünk kiírtása. Kapcsolat megszakadása szülőkkel, rokonokkal, barátokkal, olyan emberekkel akik kedvesek nekünk. Teljesen belemélyedhetünk a sötét alagútba, anélkül, hogy a kijáratot látnánk és ez kapcsolatban lehet a droggal, a szexszel a bűnözéssel. Irányultságot érezhetünk a prostitúció, a pornográfia, a szexuális elhajlások irányába, az erkölcsi romlottság minden fajtájára. Veszélyben foroghat mentális egészségünk. Kevéssé ajánlatos emberek társaságába járunk. Szoronghatunk a haláltól, vagy egy konkrét gyász következményeként vagy csak általánosan a halál gondolatától. A belső lelki egyensúlyunk elvesztése foroghat kockán olyan helyek látogatása következtében, ahol spiritiszta, okkultista, fekete mágia, sátánista szertartásokat folytatnak. Beteges vonzódhatunk a bűnügyi témák iránt. Rendkívül veszélyes belső, földalatti kitöréseket élhetünk át (akár pszichológiai értelemben is). Gyűlölet, bosszú és háborús érzések tölthetnek el minket.