ASZTROLÓGIA
***
Copyright Kozmosz '2000
A Fekete Hold (Lilith) a jegyekben

Statisztikán alapuló megállapítások:

A Kosban
Majdnem állandó szexuális izgalom. Korai erotikus tapasztalatok. Eroszakos cselekedetek a fizikai szerelmi aktusban.

A Bikában
Szexuális közömbösség ifjúkorban. Frigid természet. Gyakori prostituáltak horoszkópjában.

Az Ikrekben
Túlzott mértéku maszturbáció egészen az érett ifjúkorig (egyes esetekben húsz évesnél idosebb korban is). Késobb olvasmányok vagy rossz példaképek által felkorbácsolt szexualitás. Gyakran homoszexualitás.

A Rákban
Erotikus és szexuális életét a fantázia uralja. Romantikus vagy beteges szerelmi álmok. Az érzéki élet egyensúlya csak érett korban jön létre.

Az Oroszlánban
Örömét leli a birtoklásban. Gyakori a hidegség és közönyösség a szerelmi partnerek, különösen házastársak között. Olyan egyének, akiknek tetszik, ha gáláns hódításaikat valahogy közszemlére tehetik.

A Szuzben
A lelki gátlások hosszú ideig akadályozzák a nemi élet normális fejlodését. Általában kevés, és legtöbbször nem kielégíto tapasztalatok ezen a téren. Elonyös a házasság nélküli, vagy aszkéta hajlamokhoz, még ha ez nem is mindig helyes vagy teljes is.

A Mérlegben
Igényesség a másik nemmel szemben, de nem annyira fizikai, mint inkább esztétikai és szellemi szempontból. Vágy kifinomult szerelmi élvezetekre egy ebben az értelemben ható környezetben. Anyagi szempontok vezérelte szerelmi viszonyok.

A Skorpióban
Igen különbözo korú egyének közötti kapcsolat; különösen érett noknél, akik fiatal fiúkkal tartanak szexuális kapcsolatot. Eros szexepil.

A Nyilasban
Izzó szenvedélyek, melyek kizárólag a szexuális vonzódáson alapulnak; érzelemnyilvánítások más személyekkel szemben, hogy az ilyan kapcsolatok valódi jellegét elkendozze.

A Bakban
Gyakori a szexuális perverzió. Nem ritka az intim kapcsolat kiskorúakkal.

A Vízöntőben
Hullámzó érzelmi élet. Csalódások a szexualitás terén. Erotikus szenzációkat keres. Gyakran jobban kielégíti a fantázia-élmény, mint a valóság.

A Halakban
Passzívan odaadja magát a szeretett személynek. Könnyen csábítás áldozatává válik.

Az I. házban
Elonytelen az egész életre. Érzelmi vagy szexuális téren az a vágy uralkodik benne, hogy a szeretett lényt akaratának alávesse.

A 2. házban
Tisztázatlan forrásból származó jövedelmek. Tisztességtelenség.

A 3. házban
Erkölcstelen állapotok, vagy terhes légkör a saját házában. A testvére nem megengedett, vagy kétes tevékenységet folytat. Intellektuelek születési horoszkópjában frivol vagy pornográf írót jelezhet.

A IV. házban
Az apa meg nem engedheto viselkedése bánatot és kellemetlenségeket okoz. Gyakran szerepel házasságon kívüli vagy talált gyerekek horoszkópjában.

Az 5. házban
Ifjúkorban szexuális cselekedetek azonos korúak társaságában. Rendkívüli érzékiség. Beteges erotikus fantázia. Keresi a szexuális szenzációkat.

A 6. házban
Szexuális kapcsolat az alárendeltekkel, vagy alacsonyabb származású személyekkel. Illegális kapcsolatok, melyek sokáig titokban maradnak, nemi betegségek.

A VII. házban
Házasságtörés. Elonytelen a házassághoz, vagy a kapcsolatok minden fajtájához.

A 8. házban
Tévelygések a nemi életben, melyek súlyos kihatással vannak az általános egészségi állapotra. Gyógyíthatatlan betegségek. Korai terméketlenség, stb.

A 9. házban
Rituális jellegu nemi cselekedetek. Az erotika és a vallás beteges összekapcsolódása. Orgiák hasonló szellemuekkel. Olyan egyének, akik hasonló tendenciájú szektákhoz és körökhöz tartoznak.

A X. házban
Meg nem engedett eszközök által megszerzett társadalmi pozíció. Kétes foglalkozások. A becsületesség hiánya. Alacsony erkölcsi színvonal.

A 11. házban
Különbözo jellegu kapcsolatok erkölcstelen személyekkel. Olyanok, akik az éjszakáikat prostituáltaknál vagy örömlányoknál töltik. Hajlamosak a hevességre és a féktelenségre.

A 12. házban
Eros érzékiség, melyet erkölcsi okokból elfojt, helytelen vágányra terel, vagy egyébként valahogy eltitkol. Magamutogatás. Maszturbálás. Gyakori olyan személyek születési horoszkópjában, akik nevelointézetben nottek fel.

Lilith konjunkció Nap
Az életerok gyengülése. Egyének, akik saját lelki vagy fizikai hibáik vagy bajaik rabszolgái.

Lilith konjunkció Hold
Lelki zavarok. Olyan egyének, akiknek állandó lelkifurdalásuk van.

Lilith konjunkció Merkúr
Kétértelmu beszéd. Férfiak, akik a nok társaságában szívesen beszélnek kéjes dolgokról.

Lilith konjunkció Vénusz
Hiányzik a tapasztalat az általános érvényu kifejtéshez. Olyan személyek horoszkópjában található meg, akik rendezetlen nemi életet élnek.

Lilith konjunkció Mars
Az erkölcsi és szellemi egyensúly zavarai.

Lilith konjunkció Jupiter
A nemi ösztönök primitív kiélése. Egyének, akik szívesen lépnek fel mások erkölcse fölött bíróként.

Lilith konjunkció Szaturnusz
Elonytelen az egészség szempontjából. Házasságkötés szánalomból. Féktelen egyének, vagy homoszexuálisok horoszkópjában, akik kényelembol, vagy látszatból házasodnak.

Lilith konjunkció Uránusz
Szenzációra éhesek. Fáradhatatlanul mindig új és rafinált szexuális élvezeteket keres.

Lilith konjunkció Neptunusz
Médiumi képességek. Beteges aszkétizmus.

A horoszkóp négy kardinális pontján

Az Ascendensen
Szenvedélyek által mozgatott élet. Minden fajta kísértés fenyegeti az egyént, melyek egy erkölcstelen élethez vezetik. Fennáll a veszélye, hogy legjobb energiáit az érzelmi és intellektuális kielégülés hiábavaló keresésére fecsérli. A bun, a buncselekmények és a tisztességtelenség világa ellenállhatatlan vonzerot gyakorol az egyén fantáziájára. Váratlan átváltozások az életében, jó és rossz értelemben.

Az IC-én
Erkölcsi rendezetlenség. Nyomorúság és bun a szüloi házban. Ha nem hiányzik az elengedhetetlen intelligencia, és a szükséges akarat, akkor termékeny harcot eredményezhet, hogy megszabaduljon a rossz családi örökségtol.

A Descendensen
Futó ismeretségek, melyet a kíváncsiság és a szexuális vonzero vált ki. Fennáll a veszélye, hogy csalás vagy támadások áldozatává válik. Hajlamos olyan személyekkel kapcsolatba lépni, akik csekély értékuek, vagy kétes erkölcsuek, hogy általuk kiemelkedjen, vagy kitunjön közülük.

Az MC-én
Azokban az esetekben, amikor a horoszkóp egészében véve egy pozitívnak és alkotónak értékelheto egyént enged felismerni, ez a méltatlan múlt legyozését, megbecsült állásba való felemelkedést jelent, mely a szülok, különösen az anya pozícióját messze meghaladja. Negatív esetben: kétes foglalkozás, szélhámos, csaló, stb.